Minipizzor

Småpizzor som är lätta att variera och kan såklart göras med vilken pizzafyllning som man önskar. Här är förslag på 4 olika minipizzor.

Ingredienser (16 portioner)
tomat- eller pizzasås (gör din favorit eller köp färdig). Till barnvarianten kan man ta ketchup.
mozzarella-, grevé- eller cheddarost
Pizzadeg
20 g jäst
2 ½ dl kallt vatten (ta ljummet om det är bråttom)
½ dl olivolja
½ tsk salt
5-6 dl vetemjöl
Skaldjur
kammousslor
nyskalade räkor
smör
olivolja
basilika
Lökpizza
skivad lök
smör
olivolja
strösocker
salt
nymald svartpeppar
Barnpizza
strimmlad kokt skinka
Prusciotto
hyvlad parmesan
skivad lufttorkad skinka
ruccola
olivolja
Tillagning
Lös jästen i lite av vattnet.
Blanda i resten av degingredienserna och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i minst en timme, gärna två. Glöm dock inte att slå ner degen efter en timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela degen i c:a 16 bitar och kavla ut till små rundlar.
Lägg bakplåtspapper på plåtar och lägg 5-6 pizzor per plåt.
Bre på tomat/pizzasås eller ketchup.
Skaldjur Bryn kammussolorna c:a 3 minuter per sida i smör och olivolja.
Fördela kammusslor, skalade räkor, riven ost och basilika på pizzorna.
Lökpizza: Stek lökringarna mjuka i smör och olivolja.
Strö över lite socker, salt och svartpeppar.
Fördela löken på pizzorna och strö över ost.
Barnpizza: Fördela den strimmlade skinkan på pizzorna.
Strö på ost och lite örtkryddor.
Prusciotto: Strö på ost och hyvla över parmesan.
Efter gräddningen lägger man på skivad lufttorkad skinka och ruccola.
Gräddning: Sätt in pizzorna i ugnen 7-8 minuter.
Låt svalna en aning och servera.

Be Sociable, Share!