Minnen och Twin Towers i NYC

Mina tankar blåstes bort, och en medvetenhet om otrolig kraft bekräftades när jag såg en video rekapitulera franskt High Wire artist, Philippe Petit, gå mellan taken på New Yorks Twin Towers år 1974. Bilden av Petit, 1368 meter ovanför marken går på en lina mellan taken av WTC-tornen, provocerade också bilder av 9/11 när dessa byggnader krossades i en terroristattack. Petit kärlek till balans och självbehärskning gav honom inte bara att trotsa rädslan för kasta kvart mil på gatorna i NYC, men också tillåtit honom att känna verkligheten häpnadsväckande beslutsamhet, en tapperhet som också plockas upp på av de många människor som arbetade för att rädda liv efter de 9/11 attackerna.


De byggnader som lockbete är borta, men inte påverkan på mänskligheten. Vi kämpar för att bli mer alert. Vi erkänner tankens kraft. Och när jag såg Philippe Petit hoppa på den tråd svajande mellan Twin Towers, insåg jag att han var fokuserad på nu. Hans mål var inte i första hand att nå norra tornet, men att njuta av varje steg i sin vandring. Petit gjorde 8 korsningar.

Dagen för 9/11 inte tar upp minnen för många och den processen att komma ihåg kan vara som att gå en fin linje. Vi vill gå med rätt verktyg. Ilska och fördomar minns inte bra, och tumla ut i rädsla och frustration. Men minns kärlek balans, självkontroll, och mod väl, på ett sätt som häpnadsväckande beslutsamhet och otrolig kraft bli verklighe

Be Sociable, Share!