Mona Lisas leende Är som mysteriet bakom Bermuda Triangle


Vilken är den dyraste målningen i Louvren i Paris? Majoritet säger att det är porträttmålning under namnet ”Mona Lisa” är den dyraste en. Leonardo Da Vincis Mona Lisa har varit den främsta föremål för många debatter och spekulationer i många år och fortsätter fortfarande. Är det Leonardo måleri eller är det Mona Lisas mystiska ansiktsuttryck som fått stor applåd från alla.

Historien berättar att Leonardo avslutat sin mycket älskade målning i 1503, efter att ha arbetat på det i nästan fyra år. Kan vara smärtor bakom målningen gjorde det hans mest favorit bland hans tre stora porträtt av kvinnor. Den allmänna Faktum är att något konstigt uttag finns i hans alla tre kvinnliga porträtt, det är Damen med hermelinen, Ginevra de ’Benci och Mona Lisa.

För år människor har försökt att förklara hemligheten bakom Mona Lisas leende och ansiktsuttryck. Oavsett om de lyckas i det, eller försöker fortfarande att avslöja hemligheten? Det är den leende på hennes ansikte och hur hon ser på människor som fick något speciellt i det. Ögon och yttre punkter läpp är de mest uttrycksfulla delarna av ett ansikte. Och i Mona Lisa, Leonardo skuggas målmedvetet dessa områden och detta skapar till följd att människor att läsa olika känslor och uttryck från hennes ansikte. När vi ser på hennes ansikte från olika håll kommer det att finnas olika känslor. Dessutom, om vi håller på att titta på ögonen när du flyttar från ett hörn av rummet till det andra hörnet, kommer vi att känna hennes ögon följer oss. Eftersom vi inte kan se samma de porträtterade känslor och aspekter i varje och varje gång vi ser på porträttet, gör betraktaren förvirrad och lämnade med en känsla av mystik.

Den måleri fick också stora värdestegringar och många följde stil efter dess införande. Jean Pierre Cuzin, som var chefsintendent europeiska målningar på Louvren, uppgav att,-œThe hela historia porträtt efteråt beror på Mona Lisa. Om man tittar på alla andra porträtt – inte bara den italienska renässansen, utan också av sjuttonde för nittonde århundradena – om man tittar på Picasso, på alla du vill namnge, var alla av dem inspirerade av denna målning. Det är alltså slags roten, nästan, om Occidental porträttmåleri. -?


Leonardo kunde göra realistiska målningar eftersom han hade olika vetenskapliga observationer. Det är de matematiska beräkningarna han utvecklade genom att observera den mänskliga anatomin gjorde honom att använda pyramidal komposition i sitt porträtt. Det är därför vi kan se en bredare bas på Mona Lisas armar och detta när går upp mot pannan kommer att bli smalare, vilket ger huvud och ögon en tur mot betraktaren.

Da Vinci försökte också att relatera sitt ämne med bakgrundsbilder. Därför är landskapet bakom målningen fick två olika nivåer av upplevelse. Genom landskapet målas till vänster och till höger, bakom Mona Lisa fick porträttet mer djup, flexibilitet och visuell skönhet. Det är verkligen intressant att titta på program med anknytning till olika stilar av målningar och om målaren på olika kanaler. Målningen av Mona Lisa har blivit stulen av en italiensk tjuv 1911, senare återhämtade sig porträtt och nu kan vi se henne i London museum