Myslåda Fläskfile

Här är ett kul recept där man blandningen
mellan ananasen och fläskfilén ger en pigg smak.

4-6 portioner.

400-500 g fläskfilé.

200 g färska champinjoner.

1 färsk ananas.

1 burk champinjonsoppa.

4 dl gräddmjölk.

1 knivsudd cayennepeppar.

salt och peppar.

curry

Putsa, skiva och fräs fläskfilén.
Krydda med salt och peppar.
Skiva den färska ananasen i centimeterlånga skivor
och skär bort stocken i mitten.
Dela champinjonerna med förslagsvis en äggskärare och fräs dem gyllenbruna.
Blanda champinjonsoppan med gräddmjölken.
Tillsätt cayennepeppar,smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.
Rör om.
Smörj en eldfast form.
Lägg ananasen i botten, därefter fläskfilén och toppa med champinjonerna.
Dofta curryn över. Häll över såsen. Sätt i ugn på 250°C i cirka 30 minuter.
Servera med ris och en grönsallad till.




Be Sociable, Share!