Nötrutor med apelsinglasyr

(15-20 st)


Mördegsbotten Fyllning Glasyr

2,5 dl vetemjöl 2 ägg 1 dl florsocker
100g margarin 1 dl socker 1 msk vatten
0,5 dl socker 100 g malda nötkärnor 2 msk apelsinmarmelad
50 g margarin
1 tsk bakpulver

Lägg bakplåtspapper i bottnen på en form 20 x 30 cm.
Kavla ut mördegen tunt och lägg den som en platta i formen.
Vispa ihop ägg, socker, nötter, rumsvarmt margarin och bakpulver till ej tjock fyllning. Bred den över den ogräddade mördegen.


Grädda 20-25 minuter i 175° C varm ugn.

Låt kakan kallna. Bred glasyren över kakan. Skär den i stora eller små rutor.

Variation

Gör tunnare mördegsbotten. Baka ut enligt ovan fast i en form med lös botten.
Låt kakan kallna och häll lite grovhackad mörk blockchoklad över fyllningen, bred över glasyren. Servera som tårta ev med vispad grädde till.


Be Sociable, Share!