Nyårsafton Traditions


Många kulturer planerar extravaganta New Years Eve firandet, men den gamla babylonierna var antagligen de första som att göra det. Fyra tusen år sedan, den babyloniska festprissar firade i elva dagar med början den första månskäran efter vårdagjämningen. De gamla grekernas New Years Eve traditioner ingår bär en bebis runt i en korg för att symbolisera återfödelse och fruktbarhet. Detta var ca 600 f. Kr Den romerska senaten i 153 f.Kr., som 1 januari som datum för det nya året, men deras kejsare ansåg sig vara gudar på jorden. De bytte datum enligt sina egna nycker. Julius Caesar in 1 januari som det datum igen i 46 f.Kr., men året innan varade över 400 dagar att göra det möjligt. Det var inte slutet på frågan, dock. Den gregorianska kalendern har utformats för att anpassa månader med jordens bana runt solen. Påven Gregorius XIII i 1582, påbjöd att använda den gregorianska kalendern, men vissa nationer inte fatta det förrän på 1700-talet.


På ett sätt är 1 januari en udda datum eftersom det inte finns något speciellt om det från en astronomisk synvinkel. Inte heller trolla dagen upp teman våren. Datumet kan ha påverkats av Skriften. Läkaren, historiker och evangelium författare, Lukas, säger att: ”Och när åtta dagar uppnåddes för omskära barnet, hans namn kallades Jesus, som så namngavs av ängeln innan han föddes i livmodern” ( Lukas 2:21). Enligt lagen ges av Moses, var alla hebreiska manliga spädbarn omskäras när de var åtta dagar gammal. Om Jesus föddes den 25 december, dagen hans födelse firas, då han var åtta dagar gammal den 1 januari. Några valörer observera högtiden Kristi omskärelse, en tradition med rötter i de första århundradena av kristenheten. De kristna ceremonier verkar ha konflikt med de hedniska festligheter, och i tid, har vissa hedniska symboler populärt antas och anpassas. Till exempel, även den grekiska barnet även representerade Dionysos, guden av vin, samtida New Years Eve traditioner inkluderar ofta blöja barn bär en banderoll över hans lilla bröst. Vi inte längre tänka på honom som Dionysos.

För en relativt ungt land, har medborgarna i USA kommit fram till våra egna årliga New Years Eve firandet. Varje år, praktiskt taget en miljon människor trängs i Times Square i New York City för en av världens största årliga parter. Exakt 11:59, Eastern tid, börjar en ton kristallkula den en minut härkomst ned 77-fots flaggstång. Miljarder runt om i världen kommer att titta på tv händelsen. Detta parti började i 1904 av Alfred Ochs, ägare av New York Times. De första tre åren firades med fyrverkerier. Bollen först bort tre år senare, 1907. Nuförtiden är händelsen synonymt med evigt-Young Dick Clark, olika kändisar och massor av konfetti. Människor bär roliga hattar, noisemakers blåsa, och kyssa sina nära och kära vid tolvslaget.

En annan av våra bestående New Years Eve traditioner är sången en gripande, bitterljuv skotska ballad, Auld Lang Syne. Låten går tillbaka till slutet av 1700-talet, men blev ett populärt sätt att säga farväl till en gammal år bandledare Guy Lombardo. Han spelade det först på en fest på Roosevelt Hotel i New York 1929. Få människor verkar veta texterna, men det spelar ingen roll. Musiken frammanar i vår populära samvete bitterljuva sorg förr och lovade hoppet om kommande dagar. Titeln översätts både ”gamla för länge sedan” och ”gammal för länge sedan.”

Den stereotypa reveller lider en baksmälla på första dagen i januari. Men det är möjligt att välkomna semester och ha en bra tid utan att vara beroende av alkohol för att ge spänning. Familj-centrerade New Years Eve firandet är ett bra sätt att göra minnen som varar livet ut. Äldre barn kan hjälpa till att planera familjens New Years Eve traditioner, att välja ålder lämpliga aktiviteter som är roliga för alla. Partiet kan vara så enkelt som en film maraton med massor av allas favorit livsmedel eller en natt av att spela spel med vänner. Små barn kommer att tycka att det är ett äventyr att stanna fram till midnatt. . . även när de hamnar somna på soffan. Beroende på familjens budget och intressen, erbjuder Holiday en större chans att en snabb semester innan barnen gå tillbaka till skolan. Idéer för en oförglömlig familj resa kan vanligtvis hittas genom att söka resor webbplatser eller läsa resor delen av en stor söndagstidningen.

Att äta griskött är tänkt att ge välstånd i ett nytt år. Andra bra lycka livsmedel är svart Eyed Peas, kål eller surkål och även ris. Beroende på var en person var upp, kan dessa punkter vara på menyn för 1 januari. Få New Years Eve traditioner verkar centrum kring några specifika livsmedel. Men partiet-planerare kan få ett försprång på lycka genom att baka en skinka för henne midnatt bash. Naturligtvis är det bästa sättet att få en god förmögenhet på en nyårsafton fest för att fira händelsen med de människor man älskar bäst. Deras New Years Eve firandet kan inte fyllas ens av en kristallkula och massor av konfett