Osama bin Ladens död banar väg för starkare irakiska dinarer


Osama bin Laden har varit ansikte terror under lång tid, och han har varit en inspiration och stöd till al-Qaida kadrer runt om i världen. Hans död blir en stor psykologisk slag mot terroristorganisation. Osama kör gratis efter 9/11, trots desperata försök från USA att fånga eller döda honom var något som drivit på terrorism outfits. Nu när han har dödats av amerikanska styrkor, kommer al-Qaida försöka svårt att hämnas, och det kommer att göra sista desperata försök att skada USA: s ansträngningar i Irak och Afghanistan.

Politisk stabilitet och säkerhet i Irak är avgörande för fortsatt förstärkning av den irakiska Dinar, och militära experter säger att död Usama bin Ladin från början kan skapa en period av turbulens i landet. Varje månad ett antal bombattentat och självmordsattacker, vanligtvis riktar sig till polis-eller statliga organisationer, vrak Irak. Denna dödliga al-Qaida-styrda uppror är ett av de största problemen Irak står inför, och situationen i Irak inte kan normalisera förrän hotet om al-Qaida neutraliseras.

Al Qaida i Irak har varit aktiv sedan amerikanska styrkor störtade Saddam regimen och Iraks regering har gått i högsta beredskap efter Osama död. Men staten beredskap garanterar inte säkerheten: Bara ett par dagar efter Osama död, en bilbomb, planterat vid Al Qaida rebeller, exploderade i Irak och dödade 16 personer och skadade mer än 50.

Iraks president hade tagit strikta säkerhetsåtgärder avses med fruktar en motreaktion från al-Qaida agenter i landet, men kunde inte hindra attacken. Det kan finnas nya vågor av terroristattacker på kort sikt, men som ordföranden sade,-OE-|. Hans [Ladins] död betyder inte slutet på al-Qaida, även om det kommer att bli mycket försvagas -? Terroristorganisationen kommer försvagas ytterligare under åren, nu när dess ledare är död, och detta kommer att hjälpa Irak att uppnå sin dröm om fred, säkerhet och stabilitet.

Utöver detta, nu när USA har uppnått sitt mål att få al-Qaidas nummer 1, kommer det att arbeta hårdare för att hitta och eliminera andra ledare, och dra nytta av psykologisk fördel det har nu. Det enda hotet mot Iraks stabilitet kan komma från USA självt: om amerikanska trupper dra sig ur landet, kan Iraks nuvarande säkerhetstjänsten inte att kunna ta itu med oppositionen. Men möjligheten av detta är avlägsen kan man förvänta sig att Irak kommer att blomstra med tidens gång och livet i landet normaliseras.

Död Usama bin Ladin är en stor framgång för USA i kampen mot terrorn, och detta kommer att påverka situationen i Irak gynnsam under det kommande året. Det skulle inte vara naivt att anta att sporrade av den framgångsrika elimineringen av Osama, USA tvångsarbete kämpar krafter terror med större kraft. Medan kampen mot terror verkade förlora ånga, kommer Osama död föra amerikanska fokus tillbaka på den. Därför är chanserna i Irak framstår som en fredligt land med en stark ekonomi är höga, och detta gör det mycket troligt att värdet av irakiska dollar kommer att öka under det kommande året