OSTLASAGNE MED NÖTTER

INKÖPSLISTA:
(2 personer)

8 pastaplattor, helst färska annars kokar du vanliga
100 g blåmögelost
100 g keso
100 g valnötter
50 g riven ost

Bechamelsås:
1 msk margarin/smör
1,5 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk
salt
vitpeppar

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Koka pastaplattorna precis klara (om du använder torkade).
3. Gör bechamelsåsen. Smält margarinet i en kastrull på medelvärme.
4. Tillsätt vetemjölet och vispa in det i margarinet.
5. Fräs en minut utan att det bryns.
6. Vispa ner mjölken i mjölet.
7. Öka värmen och koka upp såsen medan du vispar.
8. Koka 2 minuter och sänk sedan värmen.
9. Sjud i fem minuter till och vakta så att den inte bränner vid.
10. Smaka av med lite salt och peppar.
11. Blanda blåmögelosten och keson.
12. Rulla in blandningen i pastaplattorna.
13. Lägg rullarna på ett ugnssäkert fat och häll över bechamelsåsen.
14. Strö över hackade valnötter och riven ost.
15. Gratinera i ugnen tills såsen och rivosten blivit gyllene.

Be Sociable, Share!