PANNBIFF MED LÖK

INKÖPSLISTA
(4 personer)

500 g köttfärs
2 stora lökar
1/2 tärning köttbuljong
potatis
2,5 dl vatten
2 msk smör/margarin
salt
peppar

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Sätt igång potatiskoket.
2. Koka buljong på vattnet och den halva buljongtärningen.
3. Sätt ugnen på 150 grader.
4. Skala och skiva lökarna tunt.
5. Forma fyra (eller åtta mindre, de håller ihop lite bättre) ganska platta biffar av köttfärsen.
Salta och peppra dem.
6. Stek biffarna i smöret/margarinet på medelvärme ett par minuter på varje sida.
7. Lägg biffarna på ett ugnssäkert fat och låt steka färdigt i ugnen.
8. Lägg löken i stekpannan och stek den mjuk och lite brynt.
9. Slå hälften av buljongen i stekpannan, mer om du vill ha det såsigt, och låt den koka in i löken några minuter.
10. Servera biffarna med små högar av lök ovanpå och potatis till.
Gör en sallad på rårivna morötter eller tomater.

DRYCKESTIPS:

Här sitter en pilsner som en mössa:
Pilsner Urquell (1566) Tjeckien, 11:80 (33 cl) är själva urpilsnern.
Ett glas rött skäms inte heller för sig:
Albada garnacha 1999 (2722) Spanien, 72 kronor, släpps på måndag och ska vara bra.
La Gascogne 1998 (2175) Frankrike, 59 kronor, är ett fynd som redan finns.

TIPS:

Kidsen brukar inte jubla över stekt lök. Hamburgerbröd, gurka och ketchup kan bli en större succé.

Be Sociable, Share!