Päron kokta i kokosmjölk

6 personer

6-8 päron
8 dl kokosmjölk
4 dl mjölk
1 skårad vaniljstång
saft och rivet skal från 1 citron
5 svartpepparkorn
1 stjälk stampat citrongräs
1 1/2 dl honung
ca 5 limeblad
2 kanelstänger
salt

Häll kokosmjölken i en stor kastrull. Skåra vaniljstången och lägg den
i kokosmjölken. Tillsätt saften och skalet från citronen,
svartpepparkornen, citrongräset, honungen, limebladen, kanelstängerna
och en nypa salt.

Skala päronen och lägg ner dem i kokosmjölken. Täck ytan med ett
smörpapper och picka små hål i pappret med en kniv. Låt päronen koka i
ca 10 minuter och låt dem därefter ligga kvar och svalna i
kokosmjölken. Strö indiangodis över päronen och servera

Be Sociable, Share!