Pasta carbonara

Det finns otaliga varianter av det här receptet, men frågan är om inte det här är det som lättast ger den där härligt krämiga carbonarasåsen. Det är ytterst viktigt att servera direkt när rätten är färdig.

Ingredienser (4 portioner)
500 g spagetti
200 g rökt sidfläsk
5 äggulor
2 dl grädde
2 dl riven parmesanost
1 tsk svartpeppar
Tillagning
Blanda äggulor, grädde och 1 dl parmesanost i en bunke. Rör om ordentligt.
Skär sidfläsket i små tärningar och stek tills de får en fin yta. Lägg åt sidan på hushållspapper.
Koka spagettin enligt anvisningar och häll av vattnet.
Blanda spagetti, äggblandningen och sidfläsket hastigt i en stor pastaskål.
Servera på tallrikar med svartpeppar och parmesan. Vissa vill även ha en äggula på toppen.

Be Sociable, Share!