Pepparglacerade äpplen

4 personer

4 fasta syrliga äpplen
100 g rumstempererat smör
100 g råsocker eller vanligt socker
3 dl mustig äpplejuice
1 skårad vaniljstång
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk rosépeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in en gjutjärnspanna i ugnen och låt
den bli riktigt varm.

Skala äpplena och pensla dem med det rumstempererade smöret, rulla dem
därefter i råsockret. Lägg över äpplena i gjutjärnspannan. Sätt in den
i ugnen och låt äpplena steka i 10 minuter. Krossa svartpepparen och
rosépepparen i en mortel. Häll äpplejuicen över äpplena och placera
vaniljstången ovanpå. Strö över svartpeppar och rosépeppar. Låt
äpplena steka i ugnen i ytterligare ca 20 minuter. Ös äpplena ofta med
lagen och känn med kniv efter 15 minuter om äpplena är klara. Servera
dem till radiokakan.

Be Sociable, Share!