Pizza à la LCHF


Pizza är gott, men kombinationen bröd (=kolhydrater i kubik) och ost (=en hel del fett) är inte någon vidare kombination för den som vill hålla sig alert och smärt. Denna LCHF-pizza är det bästa subsitutet.

Ingredienser (4 portioner)
Pizzabotten LCHF
120 g Philadelphiaost
4 ägg
2 dl vispgrädde
3/4 dl Parmesanost
2 msk fiberhusk
2 msk oregano
5 dl riven lagrad ost
Pizzasås LCHF
1 burk passerade tomater
1 msk olivolja
1/2 msk vinäger
1 tsk torkad oregano
1 grönsaksbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
svartpeppar
en nypa salt
Fyllning
1 paket parmaskinka
1 rödlök
1 dl Kalamataoliver
1 mozzarella
8 marinerade soltorkade tomater
1 pkt Fetaost
torkad oregano
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ihop philadelphiaost och ägg till en jämn smet.
Tillsätt grädden, parmesanosten och fiberhusk, vispa ordentligt.
Blanda i 5 dl riven ost.
Häll allt på den papperklädda plåten, och bred ut till en jämn botten.
Grädda i 175 grader i 25 minuter tills den blir gyllene.
Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen, och förbereder toppingen.
Ta ut bottnen och bred på tomatsåsen, osten och toppingen.
Höj värmen till 200 grader.
Grädda i 8-10 minuter till.
Servera genast.

Be Sociable, Share!