Pizza Caruso


En ganska okänd pizza, som blir härligt smakrik om man köper bra, stark salami.

Ingredienser (4 portioner)
Pizzadeg
25 g jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 dl durumvetemjöl
6-7 dl vetemjöl
1 tsk salt
Pizzasås
2-3 schalottenlökar
2-3 vilöksklyftor
olivolja
800 g hela tomater på burk
2 lagerblad
½ dl tomatketchup
½ dl tomatpuré
2 msk honung
1-2 msk torkad oregano
salt
svartpeppar
Pizzafyllning
2 mozzarellaostar
inlagd grillad paprika
torkad oregano
100 g tunt skivad stark italiensksalami
Tillagning
Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet.
Blanda i olivolja, tillsätt mjölet och salt. Arbeta ihop till en deg.
Låt jäsa i minst 1½ timme.
Pizzasås: Hacka löken och pressa vitlöken. Stek i olivolja utan att det tar färg.
Häll på tomaterna och koka upp. Tillsätt lagerbladen och låt småputtra i minst en halvtimme.
Späd med tomatketchup, tomatpuré och honung.
Smaka av med torkad oregano, salt och svartpeppar.
Låt svalna och mixa därefter allt med en stavmixer till en slät sås. Frys in det som blir över och använd nästa gång det är dags för pizza.
Utbakning och gräddning: Sätt ugnen på 250 grader.
Kavla ut degen, bred på tomatsåsen, strimmla paprikan och lägg ut. Riv mozzarellan och strö på. Krydda med oregano.
Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter.
Lägg på salamin och servera genast.