Pizza med kantareller och fläskfilé


Pizzadeg:

0.25 paket jäst
2 dl vatten
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
4 dl vetemjöl eller ev glutenfri mjölmix

Tomatsås:
4 msk tomatpuré
4 msk mango chutney
4 msk passerade tomater

Fyllning:
5 st skivade tomater
100 gram finhackad röd lök
200 gram kantareller
300 gram fläskfilé i tärningar
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
100 gram riven 17%-ig ost
färsk basilika
150 gram isbergssallad

Gör så här:

Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vätskan, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt ev mer mjöl. Låt degen jäsa 1 timma. Kavla ut så att den täcker en bakplåt.

Blanda tomatpuré, mango chutney och passerade tomater i en skål. Fräs lök, kantareller och fläskfilé var för sig i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Bred ut tomatröran på pizzabottnen.

Lägg på tomater, lök, kantareller, fläskfilé och ost. Stek i 275 grader i 10-15 minuter. Strö på basilika. Servera med isbergssallad.

Be Sociable, Share!