Pizzasnurror med sallad


Pizzadeg:
0.25 paket jäst
2 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
4 dl vetemjöl

Fyllning:
3 dl ajvar relish
50 gram ruccolasallad
100 gram parmaskinka
20 st gröna oliver
120 gram riven 17%-ig ost
salt och peppar
oregano

Sallad:
300 gram strimlad vitkål
100 gram inlagd paprika

Blanda jästen med hälften av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Rör med en trägaffel. Tillsätt mjölet, börja med den lilla mängden. Arbeta degen så att den är kladdfri. Låt den jäsa i 30 minuter.

Kavla ut till en rektangulär platta. Bred på ajvar relish och ruccola. Toppa med skinka, oliver och ost. Salta och peppra. Rulla ihop till en rulle. Skär den i 16 bitar. Lägg bitarna med snittytan upp på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i 250 grader i 10-15 minuter. Strö på färsk oregano. Blanda vitkål och inlagd paprika. Servera salladen till pizzan.

Be Sociable, Share!