Pocherat ägg med stenbitsrom och rucola med gräddressing

4 personer

2-3 hg stenbitsrom
2 finhackade schalottenlökar

Pocherat ägg:
1 l vatten
1 dl vinäger
1,5 msk salt
4 ägg

Gräddressing:
2 dl grädde
saften från en citron
1 tsk socker
salt och peppar

1 ask rucola

1 bit pepparrot

Koka upp vattnet, vinägern och saltet i en vid kastrull. Knäck äggen i
skålar och lägg dom försiktigt ett och ett i kastrullen. Dra åt sidan.

Rör försiktigt ihop grädden citronsaften och sockret tills grädden
tjocknar. Smaka av med salt och peppar och ev. mer citronsaft. Blanda
rucolasalladen och gräddressingen i en skål.

Blanda stenbitsrommen med den finhackade schalottenlöken och fördela
den på tallrikar. Känn efter så att äggen är klara. Dom skall vara
lösa i mitten och ha stannat mot kanterna. Skär bort vitan och placera
äggen ovanpå stenbitsrommen. Toppa äggen med lite riven pepparrot och
rucolasalladen.

Be Sociable, Share!