Potatis- och löksoppa med Appenzellerost

4 personer

4 skalade potatisar
1 purjolök
4 stora lökar
2 liter vatten
1/2 dl flytande kycklingbuljong
1 dl finhackad persilja

4 skivor vitt bröd
4 skivor Appenzeller eller whiskeycheddar

Tärna potatisen, skär purjolöken och löken tunt. Fräs lök och purjo i
lite smör och olivolja, låt det bli mjukt och glansigt. Löken skall
inte ta färg.

Häll på potatisen, vattnet och buljongen. Låt koka i 20-25 minuter
tills potatisen är mjuk. Salta och peppra. Soppan mår bra av att stå
och vila en stund. Blanda i persiljan.

Lägg en rejäl skiva ost på varje brödskiva, gratinera i ugnen tills
osten smält och fått färg. Häll upp soppan i skålar och lägg i brödet.
Servera genast.


Be Sociable, Share!