Punsch- och citronparfait med jordgubbar marinerade i balsamvinäger

Parfait:
8 äggulor
3 msk punsch
5 dl vispgrädde
saft och rivet skal från 1 citron

Marinerade jordgubbar:
2 askar jordgubbar
2 dl balsamvinäger
2 dl rödvin
1/2 dl honung

Sockerlag:
3/4 dl vatten
1 1/2 dl socker
1/2 msk honung

Koka upp ingredienserna till sockerlagen och låt kallna. Vispa samman
1 dl sockerlag med äggulorna. Ställ skålen i en kastrull med sjudande
vatten. Vispa kraftigt till en krämig smet. Det tar ungefär 5 minuter.
Blanda i punschen, citronsaften och citronskalet. Låt svalna.

Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och vänd ner den i äggkrämen.
Häll upp i en plastad brödform eller sockerkaksform. Knacka formen mot
bänken några gånger för att få ut luftbubblor ur parfaiten och ställ
in i frys i minst tre timmar.

Marinerade jordgubbar:
Dela jordgubbarna i halvor. Koka ihop marinaden till en simmig
konsistens och låt svalna något. Häll marinaden över jordgubbarna.

Be Sociable, Share!