Quiche Lorraine med pesto



4-6 personer

100 g rumstempererat smör
8 dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 tsk bakpulver
2 krm salt

150 gram strimlad rökt skinka
2 skalade gula lökar
4 dl riven stark ost
1 dl pesto
3 ägg
3 dl mjölk
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen och
knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat
bakbord och klä in en pajform med degen.

Skiva löken och fräs den glansig i smör. Blanda skinkan, löken, osten
och peston. Häll fyllningen i pajformen. Vispa ihop äggen och mjölken
och smaksätt med salt och peppar. Häll äggstanningen i pajformen och
låt den sippra ner ordentligt i fyllningen. Baka quichen i ugnen i ca
1,5 timme.

Be Sociable, Share!