Räkcocktail

4 stora cocktailglas

Selleripuré:
1/2 sellerihuvud
4 msk lätt crème fraiche
salt och peppar

Räkor:
1/2 purjolök
1 riven vitlöksklyfta
2 dl tärnad skalad gurka
3 dl skalade räkor
2 dl plockad dill

Örtolja:
1 finhackad schalottenlök
1 1/2 dl olivolja
1/2 dl finskuren dill
1/2 dl finskuren persilja
salt och peppar

1/2 franskbröd (gärna ett par dagar gammalt)

Selleripuré:
Skala sellerin och skär den i mindre bitar. Koka sellerin i saltat
vatten och häll av vattnet när sellerin blivit mjuk. Mixa sellerin med
crème fraichen i en matberedare till dess att en slät puré bildats.
Smaksätt med salt och peppar. Låt selleripurén bli kall i ett kylskåp.
Lägg en matsked selleripuré i varje glas.

Räkor:
Skär purjolöken tunt och fräs den tillsammans med vitlöken i lite olja
och smör. Låt lökblandningen svalna och blanda i gurkan, räkorna och
dillen. Ringla i lite örtolja (se recept nedan) och smaksätt med salt
och peppar. Fördela räksalladen ovanpå selleripurén i glasen.

Bröd och örtolja:
Sätt ugnen på 210 grader. Blanda löken med oljan och örterna. Smaksätt
med salt och peppar. Skär franskbrödet i tunna skivor (så många som
önskas) och lägg dem på en plåt. Ringla lite örtolja på brödskivorna
och baka dem i ugnen i ca 5 minuter. Placera en brödskiva i varje
cocktailglas och servera de övriga som tilltugg.

ESafe.se

Be Sociable, Share!