Räkcurry

Räkcurry 4 port
1 kg räkor med skal
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 stjälkar blekselleri
1 msk smör
1 1/2 msk curry
1 burk krossade tomater á 400 g
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek

GÖR SÅ HÄR Skala räkorna. Skala och hacka löken och vitlöken. Strimla sellerin. Fräs lök, vitlök och sellerin i smör i en stekpanna. Rör i curryn och häll på tomaterna. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten. Rör ner det. Låt såsen koka 3 min till. Rör ner salt, sambal olek och räkor. Låt grytan koka upp.
Servera med bröd, sallad eller ris och kall matlagningsyoghurt.

Be Sociable, Share!