Räkor med vitkål

6 kinesiska champinjoner
1 vitkålshuvud
3 msk olja
4 skivor rökt skinka, tärnad
12 skalade jätteräkor
200 gr tillagat eller konserverat krabbkött

Sås:

1 msk mjöl
2 msk olja
2 tsk sesamolja
1 tsk risvin
1 tsk ostronsås
1 tsk ljus sojasås
2½ dl fläskbuljong

Blötlägg champinjonerna i varmt vatten i 30 min. Blanchera c:a 15 vitkålsblad i en kastrull kokande vatten under 1 minut. Låt vattnet rinna av och klappa bladen torra, bryn dem sedan i 1 msk het olja tillsätt några droppar vatten och täck över. Tillaga på låg värme i 5-6 minuter, arrangera bladen på ett serveringsfat. Bryn skinkan i 1 msk olja och lägg över vitkålsbladen. Tillsätt ytterligare 1 msk olja i pannan och fräs räkorna vilka sedermera läggs ovanpå skinkan. Blanda samman såsingredienserna och koka upp. Tillsätt krabbköttet samt de avrunna champinjonerna och blanda väl. Låt detta puttra 3-4 minuter, häll det sedan över räkorna.

Be Sociable, Share!