Räkpasta med avokado

4 port.

Speciellt god blir den här räksåsen om du lagar den med hummerbuljong som man numera
kan köpa i koncentrat på flaska i de flesta livsmedelsaffärer.

250 g pasta, t.ex. penne
1 kg räkor med skal eller 400 g skalade
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl hummer- eller fiskbuljong
2 dl cremé fraiche
saft av 1/2 liten citron
1/2 krm cayennepeppar
2 avocados

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken
eller den gula löken. Fräs den i smör i en gryta. Rör i mjölet och späd med buljongen.
Rör i cremé fraiche, citronsaft och cayennepeppar.
Låt såsen sjuda 3 min. Dela, kärna ur och tärna avocadorna.
Rör ner räkor och avocado i såsen. Låt allt bli varmt.
Häll såsen över den nykokta pastan

The Slanket

Be Sociable, Share!