Räkpizza


En god frasig pizza med räkor och fetaost i fin kombination. Se till att köpa feta som smakar feta och att ha nyskalade räkor. Kryddningen kan varieras. Kör traditionell oregano eller prova med den hetare crossover-varianten med curry. Eller gör en halvmåne av varje sort. Förslag på pizzasås.
.

Ingredienser (4 portioner)
Deg
25 g jäst
2 dl vatten, 37 grader
2 msk olivolja
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk socker
Fyllning
pizzasås
150 g fetaost
1000 kg räkor med skal
riven ost
oregano eller curry
Tillagning
Deg: Smula ner jästen i en bunke och rör ut i lite av det fingervarma vattnet.
Tillsätt resten av vattnet och olivoljan.
Blanda i mjöl, salt och socker. Arbeta ihop till en smidig deg.
Mjöla degen och låt den jäsa övertäckt i minst 1 timme.
Fyllning: Gör din favoritpizzasås.
Tärna fetaosten och skala räkorna.
Utbakning: Sätt ugnen på 275 grader.
Knåda degen på ett mjölat bakbord.
Dela den i fyra delar och kvala ut till önskad form.
Lägg pizzabottnarna på olivoljesmorda plåtar.
Bred på pizzasåsen.
Strö ut räkorna och fetaosten.
Strö på den rivna osten.
Krydda med oregano och/eller curry.
Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter. Ät genast.

Be Sociable, Share!