Renfilé

(8 port.)

Ingredienser:

700-800g renfilé

Salt, peppar

3 burkar konserverade murklor

1 gul lök

Créme fraiche

Chilisås

Smör till stekning

Mörk oxbuljongtärning

Vatten
Gör så här:

Torka och putsa filén. Gnid in den med salt och peppar och bryn den väl med smör i gryta.
Späd med 1 dl buljong och låt den eftersteka på svag värme c:a 15-20 minuter
beroende på hur tjock filén är.

Fräs murklorna och löken i het panna några minuter, tills vätskan från svampen avdunstat.
Salta och peppra.

Skär upp filéerna i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg upp dessa på serveringsfat.
Späd stekskyn med ytterligare vatten eller buljong.
Tillsätt créme fraiche, koka upp och red ev. med lite arrowrot utrört i lite vatten.
Smaka av med lite chilisås, någrra droppar citronsaft samt salt och peppar om så behövs.
Häll såsen över köttet och lägg svampfräset bredvid.
Garnera med tomathalvor, haricot verts, persilja, ättiksgurka m.m.

Serveras med råstekt potatis, grönsallad och rönnbärsgelé.

Be Sociable, Share!