Reseförsäkring – 10 tips för att hitta rätt försäkring


Försäkring är som äktenskap. Du betalar, betala, betala, och du aldrig få något tillbaka. ”- Al Bundy
Den reseförsäkring kan variera en hel del på vad det omfattar. Se till att du förstår vad som ingår och att du har rätt reseförsäkring för den plats du är på väg och de aktiviteter som du tänker göra. Shop runt – det kan finnas stora skillnader i pris (se till att du jämför äpplen med äpplen dock kan det finstilta vara svårt att förstå i detalj).
Se till att alla dyra objekt (t.ex. videokamera) som du planerar att ta med är täckt, kontrollera det maximala belopp per enskild punkt. Hur kan du bevisa för försäkringsbolaget att du ägde objekt? Att hålla ett foto och mottagandet kan vara användbara.
Vissa politikområden omfattar endast stöld och inte förlust. Andra har en rejäl överskott avgift (ett belopp dras från det belopp du ska få tillbaka från försäkringen).
Vissa resebyråer göra en stor del av sin inkomst från att sälja försäkringar, eftersom priset för biljetter är lätt att jämföra på nätet och det finns en hel del biljetter konkurrens försäljningskostnader.

Om du planerar att resa flera gånger under ett år en multi-resa försäkring kan vara mer ekonomiskt än att köpa reseförsäkring varje gång du går.
Ibland kan du ha grundläggande reseförsäkring ingår i din hemförsäkring för en viss mängd dagar och det kan vara vad du behöver. Om det inte räcker att du kanske möjlighet att teckna kompletterande reseförsäkring på din hemförsäkring (men detta är inte nödvändigtvis det billigaste alternativet).
Om du betalar för din flygresa med ett kreditkort kan du ibland få en grundläggande reseförsäkring ingår. Kontrollera med ditt kreditkort företag att för mer information. Kontrollera också vad som ingår i din husägare försäkring innan det blir extra reseförsäkring.


Se till att du vet var du ska ringa om du behöver komma i kontakt med ditt försäkringsbolag och bevara en kopia av din försäkring kontaktuppgifter med dig.
Kontrollera vad processen för ersättningen innan du går (t ex du kan behöva presentera kvitton efteråt eller få behandling som godkänts i förväg).
Kontrollera att försäkringen täcker de aktiviteter du planerar på att göra som klättring, snowboard eller drakflygning. Vissa företag är specialiserade på försäkringar för hög risk