Röding

(4 port.)

Ingredienser:

4 portionsrödingar, c:a 1 kg

2 tsk salt

1 krm vitpeppar

2-3 msk smör/margarin
Till sås:

0,5 dl vatten

3 dl grädde

2 msk gräslök
Gör så här:

Skölj och torka av rödingen. Salta och peppra den in
och utvändigt. Stek fisken på ganska svag värme,
tills ytan blivit brun och fisken genomstekt, dvs. fiskköttet är ogenomskinligt.
Stektid 5-7 minuter på varje sida. Lägg upp fisken på varmt fat.

Häll över vattnet i stekpannan och låt det hastigt få ett uppkok.
Tillsätt grädden, gräslök och 1 tsk salt. Rör tills såsen kokar upp.
Koka den 3-5 minuter på ganska svag värme och rör om då och då.

Servera med kokt potatis, citron och en grönsallad.

Be Sociable, Share!