Rosa Parks


Google är att komma ihåg den historiska dagen då Rosa Parks vägrade att lyssna till bussen kört när hon blev tillsagd att ge upp sin plats för en vit passagerare. Idag, 55 år sedan var den dagen i Montgomery, Alabama. Trots att hon inte var den första att göra ett sådant uttalande, inledde hennes talan den dagen Montgomery Bus Boycott.

Mer info om Rosa Parks Rosa Parks är väl känd som en afrikansk amerikan medborgerliga rättigheter aktivist och kallades av den amerikanska kongressen-œthe första dam medborgerliga rättigheter-? Och-œthe mor till frihetsrörelsen-?. Så även idag är inte hennes födelsedag – Google bestämde sig för att minnas årsdagen av den dag hon vägrade flytta med denna logotyp: Det finns vissa människor som är upprörda med Google att de inte lägga ett rött band i dag, utöver Rosa Parks logo, för att fira World Aids Day.


Yahoo har en speciell band logotyp, men Google har ingen omnämnande av den på sin hemsida. Under många år hade det svarta samhället klagade på att situationen var orättvist, och Parks var inget undantag: ”. Min motstånd som misshandlat på bussen inte började med just gripandet … Jag gjorde en hel del promenader i Montgomery” Parker hade sin första run-in på buss på en regnig dag i 1943, när busschauffören, James F. Blake, krävde att hon stiger av bussen och återinträda genom bakdörren. När hon började gå vid ytterdörren, tappade hon sin handväska. Parks satte sig en stund i ett säte för vita passagerare att plocka upp hennes väska. Busschauffören var rasande och knappt låta henne steg av bussen innan fortkörning av.