Saab Bilar-Ett svenskt CarSaab Motor Company som gör stridsflygplan för det svenska flygvapnet gör också en mid sedan sortiment lyx. Saab 9-5 är en typisk europeisk bil, den kommer både i en fyra-dörrars och kombi-format. Saab gjorde en sak rätt när de designade 9-5, de gjorde det ser så snygg att du glömde resten av fordon tillkortakommanden, vilket Saab vägrade att uppgradera eller lägga till några nya funktioner till modell för nästan 10 år. Det finns vissa ändringar i motorerna över åren och Saab 9-5 säkert dragit nytta av biltillverkare turboladdade tekniken.

Saab 9-5 begagnade bilar:

De senaste ändringarna Saab gjorde till motorn i 9-5, gjorde alla tre modellerna bära 2,3-liters fyrcylindrig motor, hade denna 260 hästkrafter under huven. När Saab ändrats till den fyrcylindriga motor för alla modeller, kom 9-5 med en fem-växlad manuell växellåda.

Jag kunde bara hitta bränsle statistik för Saab 9-5: s som gjordes under 2006. Det var återigen den fyrcylindriga motor för alla tre modellerna, och de få 11-liter per 100 km för stadskörning och 7,5-liter, per 100km för motorvägen kör.

Man skulle kunna tro med Saabs förmåga att göra motorer stridsflygplan att de skulle föra denna teknik över till Motor Company och på något sätt hjälpa dem att göra en bättre motor, men detta är inte fallet. Det finns många rapporter ute av problem med 9-5 motorn. När man läser klagomål från olika forum på problem med Saab 9-5, har det föreslagits att manuell växellåda särskilt växeln känns väldigt löst.


Låt oss titta på några fler för-och nackdelar med Saab 9-5 som en begagnad bil:

1 – fyrcylindrig motor är känd för olja bygga upp och kan resultera i att motorn gripa upp.

2 – Det finns problem med klimatanläggning.

3 – Det finns problem i det elektriska systemet.

4 – Det har förekommit rapporter om att instrumentpanelen ibland bränner ut.

5 – Det finns problem med packningar läcker.

Totalt Saab 9-5 är inte en bil jag skulle rekommendera att köpa. Jag har gått till flera ledande bil webbplatser som har testat Saab 9-5 och varje webbplats har kommit till samma slutsats, är det ett sätt att hålla sig borta från.

Om du är kanadensiska och funderar på att hitta bra besparingar i Saab begagnade bilar du kolla in YouPaidWhat.ca de ger kanadensare med en alternativ att köpa amerikanska begagnade bilar. Med den kanadensiska dollarn är så höga, är det bara logiskt att köpa amerikanska begagnade bilar till salu