Sauce Béchamel / Vit sås

2 msk vetemjöl 
4 dl mjölk 
1 msk margarin eller smör 
1/2 tsk salt 
1 krm vit- eller svartpeppar 

Alt1: 
Vispa ut mjölet med lite av mjölken direkt i kastrullen. 
Tillsätt resten av mjölken. 
Koka upp under omrörning och låt såsen koka 3-5 minuter. 
Tillsätt fettet och smaka av med salt och peppar. 

Alt2: 
Smält fettet. 
Blanda i mjölet. 
Blanda i mjölken. 
Koka upp under omrörning och låt såsen koka 3-5 minuter. 
Smaka av med salt och peppar. 

Kan smaksättas med olika kryddor. 
Blanda i ost och använd till lasagne. 
Tillsätt lite mer mjöl, lite muskot och kokta makaroner så blir det stuvade makaroner 

Nya bloggkollen

Be Sociable, Share!