SJÖMANSBIFF

Det här är snabbvarianten av en rätt som normalt kräver koktider på nästan en timme. Jag snodde ihop sjömannen på 25 minuter (och hann duka!) i ett test förra veckan men då rejsade jag lite…
Lövbiff är dyrt, passa på när det är extrapris.

INKÖPSLISTA
(4 personer)

500 g lövbiff
800 g potatis
2 lökar
1 flaska lättöl
2 tsk timjan
rödbetor
saltgurka
2 msk smör
senap
salt
svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Koka upp en kastrull med vatten, stor nog att rymma potatisarna.
2. Skala potatisen och skär den i halvcentimetertjocka skivor.
3. Koka potatisskivorna. Håll koll, en del sorter kokar sönder fort.
4. Skala lökarna och skiva tunt.
5. Fräs löken i smöret några minuter på medelvärme i en stor gryta.
6. Skär köttet i två centimeter breda strimlor.
7. Fiska upp löken och lägg på en tallrik.
8. Vrid upp värmen och bryn köttet hastigt. Har du en liten gryta så ta det i
omgångar.
9. Ös ner löken och häll ölen i grytan.
10. Häll av kokvattnet från potatisen och lägg också den i grytan.
11. Krydda med salt, peppar och timjan.
12. Koka på medelvärme i tio minuter.
13. Servera med en grönsallad, senap, rödbetor och saltgurka.

Be Sociable, Share!