Skala Chili

Med fördel kan man skala chilifrukterna,
då slipper man skalbitar som gärna blir lite hårda att tugga på.
Det blir dessutom en lite kraftigare, lätt rökaktig smak.
Det är lättast på lite större frukter och görs på följande sätt:
Stick ett hål i dem annars exploderar de.
Lägg dom på utegrillen eller i ugnen med grillen på, nära grillslingan.
Det ska vara ordentligt varmt för fruktskalet ska brännas ,
och börja bubbla ca 5-10 min, utan att köttet blir mjukt eller svart.
Lägg frukterna sedan i en plastpåse/burk och låt dom ligga och
svettas där i 20 min.
Låt dem svalna, dela frukten på längden, peta bort frön och det
vita och skala dom.

Vill man behålla mer av färgen går det också att fritera dom i
cirka 45 sekunder och sedan göra som ovan.
Eftersom det blir lite extra ”pill” kan man med fördel göra en
rejäl sats på en gång och sedan frysa in dem.

Ett annat bra sätt är att ”bränna” dom med gasolbrännare,
men det funkar ju inte så bra i alla kök

Detta ”recept” kan man även använda för att skala paprikor,
tar dock lite längre tid i ugnen.

Be Sociable, Share!