Skinkstek

1 skinkstek, 1,5 kg
1 msk margarin eller smör
2 gula lökar
4-5 vitlöksklyftor
1-2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm kajennpeppar
3 dl köttbuljong
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tsk chilipulver
1 tsk timjan
1/2 tsk kryddnejlikor
PYTT:
10 potatisar, ca 750 g
4 sötpotatisar, ca 750 g
2 purjolökar
1/2 dl olja
2 tsk salt

OneStopPlus

Bryn skinksteken runt om i matfettet i en stekgryta. Stick i en termometer i köttet, se till att spetsen kommer mitt i. Skala och skiva lök och vitlök. Låt löken fräsa med steken i grytan. Krydda med salt och de olika pepparsorterna. Häll över buljong och låt steken puttra under lock ca 1 tim eller tills termometern visar 70°C. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Låt paprikastrimlor och kryddor puttra med steken de sista 15 min.
Ta upp och skiva steken. Lägg tillbaka skivorna i grönsaksröran. Skala och skär potatis och sötpotatis i små tärningar. Spola av tärningarna i ett durkslag så att all stärkelse försvinner. Skölj, ansa och strimla purjolökarna. Stek potatistärningarna i oljan i en långpanna, 250°C, 15-20 min. Rör om några gånger under tillagningstiden. Tillsätt purjon och krydda med salt när ca 5 min återstår av stektiden.

Servera stekskivorna med grönsaksröran och sötpotatispytten samt grönsallad.

Carfax

Be Sociable, Share!