Sliskig chokladpudding

125 g mörk choklad av hög kvalitet i mundre bitar
125 g osaltat smör
3 st stora ägg
150 g socker
35 g fint vetemjöl, gärna idealmjöl smör och mjöl till formarna
4 dl vispgrädde, lätt vispad

Gör så här:
Lägg choklad och smör i en skål eller djup tallrik ovanpå en kastrull med sjudande vatten.
Rör om då och då tills allt smält. Det går även bra att använda i micron, cirka 2 min på medium värme.
Vispa ägg, socker och mjöl i en annan skål. Det behöver inte bli pösigt, bara väl blandat.
Rör ned choklad-smörblandningen lite åt gången. Ställ åt sidan.
Smöra och mjöla fyra 2 1/2 dl formar av porslin eller aluminium.
Sätt ugnen på 200° en halvtimme innan ni ska äta efterrätten.
Häll smeten i formarna och grädda i ugnen tills ytan är stel och spricker lite och puddingarna lossnat från kanten.
Det tar cirka 10 minuter. Servera genast med en kanna kall, kall vispgrädde.

Be Sociable, Share!