Smörgåsar med frittata och kesoröra

4 smörgåsar

250 gram fryst spenat
1 purjolök
1 skivad vitlöksklyfta
salt och peppar
socker
riven muskot
6 ägg

250 g keso
1 dl finhackad dill
2 dl grovhackade räkor
salt och svartpeppar
8 skivor grovt formbröd

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett smörpapper i botten på en
brödform.

Tina spenaten och krama ur vätskan. Skär purjolöken fint och fräs den
i smör och olja tillsammans med vitlöken och spenaten. Smaksätt med
salt, peppar, socker och lite riven muskot efter smak. Häll alltihop i
en skål och låt svalna.

Vispa äggen och blanda dem med spenatblandningen. Smaksätt ytterligare
med salt och peppar. Häll alltihop i brödformen och baka i ugnen i ca
35 minuter. Låt frittatan svalna och skär den i skivor.

Blanda keson med dillen och räkorna, smaksätt med salt och
svartpeppar. Fördela blandningen på en brödskiva, lägg en skiva
frittata ovanpå och avsluta med att lägga ytterligare en brödskiva
överst.


Be Sociable, Share!