Sockerkringlor

Spröda gammeldags sockerkringlor med smak av kardemumma.

Ingredienser

Deg:
500 g mjölk
1150 g vetemjöl
200 g socker
75 g jäst
200 g osaltat smör
10 g salt
15 g mald kardemumma
1 st ägg

Fyllning:
500 g smör
100 g florsocker
20 g kardemumma

smör och strösocker att doppa i

Gör så här

Deg: Blanda mjölk, vetemjöl, socker, jäst, smör, salt, kardemumma och ägg i 10 minuter.
Låt jäsa 1 timme i bunke.

Fyllning: Kavla ut degen, bred på smör, florsocker och kardemumma. Gör ett treslag
(vik degen tre gånger) och kavla ut igen. Skär degen i strimlor och forma kringlor.
Jäs ytterligare 1,5 timme.

Baka i 230 grader. Doppa kringlorna i smör och strösocker.

Mailshop.se

Be Sociable, Share!