Sommartårta

8-10 bitar

Tårtbotten
3 ägg
2 dl socker
1 dl vatten, hett
2 dl vetemjöl
1½ dl bakpulver

Fyllning
3 dl fläderblomssaft, outspädd
3 dl vispgrädde, (2+1)
½ dl socker
4 äggulor

Garnering
3 dl vispgrädde
jordgubbar
citronmeliss

ugnstemperatur 175º

Tillagning:
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vattnet under omrörning. Rör ner vetemjöl och
bakpulver. Häll smeten i en smord, bröad form och grädda i 35 minuter. Ugnsvärme 175°.
Låt sockerkakan svalna i formen innan den stjälps upp. Dela sockerkakan i tre bottnar
och fukta dem med 1 dl saft. Koka upp grädde, socker och 2 dl saft till fyllningen.
Vispa upp äggulorna i en skål och häll sakta över den varma gräddblandningen under kraftig
vispning.
Låt blandningen sjuda, ej koka, tills krämen tjocknar.
Ställ åt sidan och låt kallna.
Bred fläderkrämen mellan bottnarna. Garnera med vispad grädde, jordgubbar och citronmeliss.

Be Sociable, Share!