Spaniens huvudstad Madrid

Madrid är relativt ung jämfört med de andra stora spanska städer som Sevilla och Valencia så det saknar traditioner gamla andalusiska och kastilianska städer. Det ligger på en stor öppen platå och är föremål för extrema temperaturer, är den dagliga variationen ibland 22 ° C. Lokalbefolkningen summera sitt klimatarbete som nio månader vintern och ytterligare 3 månader i helvetet.

Det är landets högsta transport och administrativa centrum. Dess kommersiella och industriella livet utvecklats mycket snabbt efter 1890-talet och idag är det landets högste transporter och administrativa centrum, rivaliserade bara Barcelona. Förutom det många tillverkningsindustrier, Madrid är främst som en bank, utbildning, tryckning, publicering, turism och filmproduktion centrum.

Den allmänna aspekten av Madrid är modern, med boulevarder och fashionabla shoppingområden, men de gamla kvarteren har pittoreska gator. I hjärtat av staden är Plaza Mayor, en 17th century kvadrat, byggt i stil av Juan de Herrera. Madrid vackraste trädgårdar kan hittat Buen Retiro Park som invigdes 1631. På helgerna gatumusikanter inklusive musiker, läsare tarot och dockteater för barn leka i parken, men det betyder ta in publiken. Andra landmärken inkluderar El Pacicio Real, den enorma och mycket överdådiga kungliga palats. En restaurerad 1850 operahuset och införande 19th-tals byggnad som innehåller nationella biblioteket, Riksarkivet och ett arkeologiskt museum. Också anmärkningsvärt är den moderna universitetet City, som överförs från staden Alcalá ¡Det de Henares i 1836.

Det bästa området i Madrid för barer och klubbar är Malasana. Om du anländer före den 1 jag hittar natten ännu komma igång. Cool Ballroom är förmodligen numero uno i staden. Och glöm inte att avsluta kvällen med de traditionella Churrus choklad con. Madrid, som du förväntar dig har många ätande plats men försök Casa Mingo i Rio Manzanares. Huset specialitet är ett helt stekt kyckling serveras med en sallad och en flaska cider. På söndag ska du bege dig till, tillsammans med större delen av befolkningen i staden, Embajadores för loppmarknad på El Rastro. Det mesta av vad som är till försäljning är skräp, men det finns några bås med äkta antikviteter. Om du är ett fotbollsfan försöka få biljetter till en av Real Madrids hemmamatcher på den spektakulära Santiago Bernabeu-stadion. Här får du se de berömda “Galacticos” utför, eller som är mer vanligt under utföra.

Madrid ställen värd för tre fantastiska konstmuseer, Prado, som rymmer ett av de finaste konstsamlingarna i världen, inklusive verk av Veleazquez, Domenikos Theotokopoulos, Goya, Murillo, Ribera, Hieronymus Bosch, Rubens, Botticelli, Mantegna, Titian, Rembrandt och Mengs, Poussin och Gainsborough. Thyssen-Bornemisza museet är inrymt i den renoverade Villahermosa Palace och är hem till en av de mest breda privata samlingar av europeisk konst. Drottningen Sofia Museum of Modern Art omfattar varv av 20-talet katalanska modernismen, Juan Gris “kubism, de bronsskulpturer av Pablo Gargallo, ett 20-tal målningar av Salvador Dali och Picasso arbete fördömde den tyska bombningen staden Guernica i Baskien under det spanska inbördeskriget. Också värt ett besök är Monasterio de las Descalzas Reales som håller en intressant samling av skatter.

Madrid nämndes först i den 10: e talet som en fästning av morerna. Alfonso VI av Kastilien drev ut dem i 1083. Cortes Kastilien möttes i Madrid flera gånger och Ferdinand och Isabella, liksom kejsaren Karl V ofta bodde där, men Madrid blev Spaniens huvudstad enbart i 1561, i regeringstiden av Philip II. Staden utvecklades långsamt i början, men den expanderade snabbt i den 18: e talet under Bourbon kungar. Det kungliga palatset och Prado datum från den tiden. Ett folkligt uppror mot den franska ägde rum i Madrid den 2 maj 1808 i början av Peninsular War. En hård kamp utkämpades i stadens centrala torg, Puerta del Sol. I repressalier har hundratals medborgarnas sköt på natten längs Prado strandpromenaden. Goya förevigade händelserna den dagen med två av hans mest berömda målningar, kan båda ses i Prado galleriet. Madrid spelas igen en heroisk roll i det spanska inbördeskriget, när under befäl av general José © Miaja, motsatte det 29 månader av belägring av Francos nationalistiska krafter, lider flera bombningar och attacker luft. Den kapitulerade slutligen i slutet av mars 1939 på ett effektivt sätt att föra konflikten till ett slut.

Alcala ¡de Henares ligger cirka 30 km öster om Madrid, på Henares floden. När omgiven av vetefälten, har byggandet av en större väg dras in den förorts-bana Madrid. Kemikalier, plast, elektriska apparater, läder och porslin tillverkas i staden. Bland sevärdheterna finns en gotisk Collegiate Church och fd archiepiscopal slottet. Det nya universitetet i Alcalá ¡de Henares grundades 1977.

Staden kallades Complutum under romartiden. Det är känd som den tidigare säte för ett stort universitet som grundades 1508 som senare överfördes till Madrid 1836. Också som födelseplats Cervantes, Ferdinand I och Katarina av Aragonien. Och slutligen som scenen i Cortes som Alfonso XI förkunnade Ordenamiento de Alcala ¡. Den spanska inbördeskriget såg staden allvarligt skadad.

Andra städer i den autonoma regionen Madrid omfattar Toledo, som föregick Madrid som den spanska huvudstaden. Avila, vars gamla murar i stort sett intakt och en promenad längs de ger en fantastisk utsikt över staden inom och den hårda kastilianska landskapet utanför. Segovia och det är gamla

akvedukt som är ett exempel på romersk ingenjörskonst när den är som allra bästa och Guadalajara

Be Sociable, Share!