SPANSK MUSSELPASTA

FÖR 4 PERSONER

280 gr pastaskruvar
2 vitlöksklyftor
olivolja
1/2 påse saffran,
ca 1/4 G 1 burk krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
1 dl crème fraiche
1 stor burk musslor à 450 G
1/2 dl hackad persilja
salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
1, Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen,

2, Skala och hacka vitlöken, Fräs den i olja i en gryta,

3. Rör i saffran, tomater, smulad buljongtärning och crème fraiche, Ge såsen ett uppkok,
4, Låt musslorna rinna av, Lägg ner musslorna i såsen och smaksätt med persilja,
salt och peppar.
Låt såsen koka någon minut så att musslorna blir varma,
Servera såsen till den nykokta pastan,

Be Sociable, Share!