Spenat- och fetaostknyten

Snygga gyllengula minipiroger med god och nyttig fyllning.

Ingredienser (12 portioner)
1 rulle färdigkavlad smördeg
1 ägg
Fyllning
150 g babyspenat
1 vitlöksklyfta
olivolja
200 g fetaost
flingsalt
nymalen svartpeppar
Tillagning
Fräs spenaten mjuk med hackad vitlök och olivolja.
Låt svalna, krama ur vätskan och hacka spenaten.
Smula fetaosten och blanda med spenaten, salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta ut 16 små rundlar ur smördegen.
Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg fyllning på ena halvan av rundeln.
Pensla kanterna med uppvispat ägg och tryck ihop till halvmånar. Tryck ihop kanterna med en gaffel.
Pensla utsidan med ägg.
Grädda knytena i mitten av ugnen i 10-12 minuter tills de fått gyllengul färg.

Be Sociable, Share!