Stekt lax med vitlök och jasminris

Ingredienser:

Receptet är för 4 port.

0,6 kg laxfilé
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st röd paprika
0,5 st purjolök(ar)
2 dl jasminris
2 dl grönsaksbuljong
1 paket Ädel Mat
1 tsk anis, malen
efter smak olja
efter smak maizena

Typ: Huvudrätt

Tillagningstid: 21-50 min

Egenskap: Snabblagat, Lättlagat

Dryckestips

Tillagning:

1. Skär laxen i kuber och marinera dem i pressad vitlök och lite olja.
Hacka paprika och purjolök.

2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Fräs grönsakerna lätt i lite matfett och vänd ner dem i riset när de är klara.

3. Stek laxkuberna i stekpanna några minuter på varje sida.

4. Koka upp buljongen med grädden och anisen.
Låt koka i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar

Tycker du att såsen är aningen tunn, red av den med Maizena.

Ett trevligt tillbehör till denna rätt är förvälld vitlök, kluven och grillad med en aning olja.

Be Sociable, Share!