Stekt Rensadel

(6-8 port.)

Ingredienser:

2 kg korthuggen rensadel

200g kallt smör

2 dl buljong

0,5 dl Madeira

Salt, peppar
Gör så här:

Torka och putsa köttet. Gnid in det med salt och peppar och
ställ sadeln med rygsidan uppåt i en smord långpanna.
Hyvla det kalla smöret med en osthyvel och täck sedan sadeln med de tunna smörsksivorna.

Stek sadeln i varm ugn, 200-225 °C.
Ös den ofta med stekskyn och späd mot slutet med lite kokande buljong.
Stek sadeln i c:a 30 minuter per kilo.
Öka stektiden till 45 minuter per kilo om köttet önskas mer genomstekt.

Skär loss köttet från sadeln. Placera sadeln på ett varmt serveringsfat.
Skär köttet i tunna sneda skivor och lägg tillbaka dem på sadeln.
Sila stekskyn och smaka av den med vin.
Häll litet av skyn över köttet och servera resten i en skål.

Garnera fatet med små råstekta potatiskulor, smörfrästa champinjoner och smörkokta görna bönor.

Be Sociable, Share!