Stekt Rensadel

(6-8 port.)

Ingredienser:
2 kg korthuggen rensadel
200g kallt smör
2 dl buljong
0,5 dl Madeira
Salt, peppar

Gör så här:

Torka och putsa köttet. Gnid in det med salt och peppar och ställ sadeln med rygsidan uppåt i en smord långpanna. Hyvla det kalla smöret med en osthyvel och täck sedan sadeln med de tunna smörsksivorna.

Stek sadeln i varm ugn, 200-225 °C. Ös den ofta med stekskyn och späd mot slutet med lite kokande buljong. Stek sadeln i c:a 30 minuter per kilo. Öka stektiden till 45 minuter per kilo om köttet önskas mer genomstekt.

Skär loss köttet från sadeln. Placera sadeln på ett varmt serveringsfat. Skär köttet i tunna sneda skivor och lägg tillbaka dem på sadeln. Sila stekskyn och smaka av den med vin. Häll litet av skyn över köttet och servera resten i en skål.

Garnera fatet med små råstekta potatiskulor, smörfrästa champinjoner och smörkokta görna bönor.

Be Sociable, Share!