Svamp- och baconfylld pirog med rödvinscrème fraiche

Svamp- och baconfylld pirog på höstkanten med rödvinscrème fraiche till.

Ingredienser

Pirogdeg:
30 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
150 g smör eller margarin
1 st ägg
1/2 tsk ättikssprit
1/2 dl vatten

Fyllning:
4 st schalottenlökar
400 g blandsvamp
12 st tunna skivor bacon
50 g smör eller margarin
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
100 g mozzarella
100 g grevéost
1 dl hackad persilja

Pensling:
1 st äggula
1 msk vatten

Rödvinscrème:
4 dl rödvin
2 dl crème fraiche
salt, peppar

Gör så här

Pirogdeg: Blanda ingredienserna till pirogdegen för hand eller i matberedare. Låt den vila
i kyl minst 1 timme.

Fyllning: Skala och finhacka löken. Strimla och stek baconet. Ta upp och lägg det på
hushållspapper. Stek lök och svamp i matfettet. Salta och peppra. Riv osten. Blanda ner
ost och persilja i svampfräset.

Kavla ut degen. Dela den i 4 delar. Lägg på fyllningen och forma piroger.
Pensla med äggulan blandad med vattnet. Grädda i 225°C mitt i ugnen ca 15 min.

Rödvinscrème: Koka ihop rödvinet till ½ dl. Tillsätt crème fraichen. Låt koka några minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Servera pirogen med rödvinscrèmen.

Be Sociable, Share!