Tandoorikyckling

Tandoorikyckling 4 port
ca 1 kg kycklingdelar
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk färsk ingefära eller 1/2 msk malen
3 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk garam masala ( indisk kryddblandning)
1 1/2- 2 krm cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk salt

GÖR SÅ HÄR Lägg kycklingdelarna i en skål. Blanda matlagningsyoghurt med ingerfära, pressad vitlök, garam masala, cayennepeppar, gurkmeja, chilipulver och salt. Häll blandningen över kycklingdelarna och täck med folie. Låt marinera 3-4 timmar eller över natten. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingdelarna i en lågpanna. Stek dem i nedre delen av ugnen 30-40 min. Servera kycklingen med naturell matlagningsyoghurt, sallad och ris.

Be Sociable, Share!