Tempurafriterad strömming och apelsinsås med ingefära och vitlök

4 personer

Tempurafriterad strömming:
ca 1 liter matolja
10-15 strömmingsfiléer med ryggbenet kvar
rivet skal från 2 citroner
salt och peppar

1 påse tempuramix
eventuellt lite salt

Apelsinsås:
2 dl pressad apelsinjuice
1 msk honung
1 finhackad rödlök
1/2 dl finskuren dill
1 msk riven ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk risvinäger eller vinäger
salt och peppar

Tempurafriterad strömming:
Torka av strömmingen med hushållspapper. Lägg filéerna i en skål,
tillsätt citronskalet, salta och peppra och blanda väl. Blanda
tempuramixen efter anvisningarna på paketet. Tillsätt eventuellt lite
mer salt. Hetta upp oljan till ca 170 grader i en vid kastrull. Doppa
fisken i tempuran och låt den friteras i kastrullen i ca 4-5 minuter.

Apelsinsås:
Blanda samtliga ingredienser och smaksätt med salt och peppar.

Carfax

Be Sociable, Share!