Tex-Mex enchiladas

Enchiladas med köttfärs som är ett gott alternativ om man vill ha en maträtt som smakar tacos. Tex-Mex är det mexikanskinspirerade köket som uppstått i Texas.

Den ambtiöse gör guacamole till sina enchiladas.

Ingredienser (4 portioner)
500 g nötfärs
1 msk olja
1 påse tacokryddmix
1 ½ dl vatten
2-3 tomater
1 rödlök
1 liten burk majs
8 tortillabröd
2 dl riven lagrad ost
chunky salsa
Till serveringen
2 dl gräddfil
resten av chunky salsan
Tillagning
Bryn köttfärsen i oljan i en stekpanna.
Tillsätt tacokryddor och vatten.
Låt puttra tills nästan all vätska kokat in.
Sätt ugnen på 250 grader.
Skölj och tärna tomaterna.
Skala och finhacka löken.
Låt majsen rinna av.
Blanda färsen med tomater, lök och majs.
Fyll tortillabröden med röran och rulla ihop. Lägg i en ungsfast form.
Bred på lite chunky salsa och strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter.
Servera enchiladasen med chunky salsa och kall gräddfil.

Be Sociable, Share!