Toast Skagen

Frossle.com

Den kanske vanligast förekommande förrätten i Sverige. Toast Skagen är inte alls en dansk rätt som namnet antyder utan helt igenom en svensk uppfinning från den anrika Stockholmskrogen Riche. Som upphovsman räknas en av den svenska kokkonstens största, Tore Wretman. Detta recept är dock lite modifierat. I originalreceptet till Toast Skagen använder man bara majonnäs, alltså ingen creme fraiche.

Gör Toast Skagen på färska räkor och i andra hand på frysta med skal. Skalade frysta är så torra att de borde förbjudas i lag.

Ingredienser (6 portioner)
6 skivor vitt formbröd
2 msk smör
200 g nyskalade räkor
3 msk majonnäs
3 msk crème fraîche
6 msk löjrom
6 tunna citronklyftor
ev. dillkvistar
Tillagning
Hacka räkorna grovt.
Blanda räkor, crème fraîche och majonnäs.
Skär bort kanterna och stek brödskivorna i smör i en stekpanna. Låt dem svalna.
Lägg på räkröran och toppa med en rejäl löjromsklick.
Garnera eventuellt med dillkvistar och citronklyfta.

Frossle.com

Be Sociable, Share!