Top Mystery Ghost Ships


Det är något om ett fartyg förloras till sjöss som skickar kårar längs våra ryggar och framkallar en känsla av mystik och kylning fatefulness. Kanske för att havet kan bli en ändlös tomrum som instinktivt är enerverande. Men även om tusentals fartyg har försvunnit till havs en del har blivit legendarisk och deras berättelser tidlös.

USS Cyclops byggdes 1910 och användes i första världskriget för att transportera kol för marinen. År 1918 på väg till USA från Brasilien försvann helt spårlöst inte ens en enda SOS samtal. Det chockerande med den här katastrofen är över 300 män miste livet och i dag ingen har funnit några vrak eller bevis på att fartyget. Det är fortfarande den enskilt största förlusten av människoliv upplevs av den amerikanska flottan av fartyg som inte i strid. Enligt uppgifter den tydligen överbelastad med mangan malm, vilket kan ha bidragit till dess olyckliga död.

Den Ourang Medan påstås ett holländskt handelsfartyg som sjönk i indonesiska vatten i 1947. Enligt källor två fartyg svarade en SOS-samtal. Staden Baltimore och Silver Star som var både amerikanska fartyg. De SOS-meddelanden utropade resten av besättningen var uppenbarligen döda. När Silver Star kom fann de hela besättningen döda ombord med skräckslagna uttryck. Eftersom besättningen på Silver Star undersökt Ourang Medan som påstås i brand och sjönk. Till denna dag ingen vet exakt vad som hände ombord och orsakade branden. Vissa tror att skeppet var lastat med nitroglycerin och någon form av nerv kemikalier som orsakat besättningen och eventuell brand.


Den Baychimo är en berättelse om ett fartyg som bara inte skulle sjunka. Det övergavs i närheten av Alaska under 1931 eftersom det fångad i is. Efter en tid fartyget bröt naturligt och sågs på drift. Det fantastiska är att det varit på drift i nästan 40 år utan att sjunka. Olika besättningen genom åren försökt att rädda fartyget utan framgång. Under årens lopp har siktats registrerades så sent som 1969.

Mary Celeste är kanske en av de mest kända fartyg i historien. Fartyget var på väg till Italien i 1872 med sprit som dess last. Det konstaterades i december 1872 av besättningen på ett brittiskt fartyg kallas Dei Gratia. De fann påstås The Mary Celeste helt övergiven, men fartyget var fullt levereras utrustad och sjösäker. Efter undersökningen konstaterades att en livflotte saknades, men mysteriet med den försvunna besättningen kvar. Till denna dag The Mary Celeste är fortfarande en av de stora legenderna i havet. Kapten David Williams citeras ha den mest praktiska lösningen till gåtan. Efter 30 års forskning han i princip drog skeppet i brand på något sätt gick besättningen en livflotte, men glömde att tjudra den till fartyget som ett resultat de lämnades strandsatta.